Maintenance Our site will be under maintenance on Saturday, September 22th, please come back a day later

Home > For the public > IP #22

IP #22

Tervetuloa Nimettömiin Narkomaaneihin
Käännös NA-toveriseuran hyväksymästä kirjallisuudesta.

Copyright © 1995, 2000 by
Narcotics Anonymous World Services, Inc.
Kaikki oikeudet pidätetään

 

Tämä vihkonen on kirjoitettu vastaamaan joihinkin Nimettömien Narkomaanien ohjelmaa koskeviin kysymyksiisi. Sanomamme on hyvin yksinkertainen: Olemme löytäneet tavan elää ilman huumeita ja olemme onnellisia voidessamme jakaa sen jokaisen kanssa, jolle huumeet ovat ongelma.

 

Tervetuloa Nimettömiin Narkomaaneihin

Tervetuloa ensimmäiseen NA-kokoukseesi. NA tarjoaa addikteille huumeettoman elämäntavan. Ellet ole varma oletko addikti, älä välitä siitä; käy vain kokouksissamme. Voit pohtia asiaa kaikessa rauhassa kunnes itse päädyt ratkaisuun.

Jos olet niin kuin monet meistä ensimmäisessä NA-kokouksessamme, tunnet ehkä olosi hermostuneeksi ja saatat luulla, että jokainen läsnäolija tuijottaa sinua. Siinä tapauksessa et ole ainoa. Moni meistä on tuntenut samoin. On sanottu: ”Jos olet niin hermostunut, että vatsaasi vääntää, olet luultavasti oikeassa paikassa.” Tapaamme sanoa, ettei kukaan astu sisään NA:n ovesta erehdyksessä. Ei-addiktit ihmiset eivät poh­diskele, ovatko he addikteja. He eivät edes ajattele koko asiaa. Jos sinua mietityttää, oletko addikti vai et, saatat olla addikti. Anna itsellesi sen verran aikaa, että kuuntelet, kun kerromme millaista meillä on ollut. Ehkä kuulet jotakin, mikä kuulostaa tutulta. On yhdentekevää, oletko vai etkö ole käyttänyt samoja huumeita, joista muut puhuvat. Ei ole tärkeää, mitä huumeita olet käyttänyt. Olet tervetullut NA:han, jos haluat lopettaa käyttämisen. Useimmat addiktit kokevat varsin samantapaisia tuntemuksia, mutta keskittymällä yhtäläisyyksiimme pikemmin kuin eroavaisuuksiimme olemme avuksi toinen toisellemme.

Saatat tuntea olosi toivottomaksi ja pe­lokkaaksi. Oletat ehkä, ettei tämä ohjelma – kuten muutkaan kokeilemasi asiat – tule toimimaan. Tai ehkä arvelet, että se toimii jollakulla toisella, muttei sinulla, koska tunnet olevasi erilainen kuin me. Useimmista meistä tuntui siltä tullessamme ensi kertaa NA:han. Jotenkin tiesimme, ettemme voineet jatkaa huumeiden käyttämistä, mutta emme tienneet, miten lopettaa tai miten pysyä puhtaana. Meitä kaikkia pelotti luopua jostakin, joka oli käynyt niin tärkeäksi meille. On helpotus huomata, että ainoa edellytys NA:n jäsenyydelle on halu lopettaa käyttäminen.

Aluksi useimmat meistä olivat epäi-leväisiä ja pelokkaita kokeilemaan uutta tapaa tehdä asioita. Olimme varmoja oikeastaan vain siitä, että vanhoista tavoistamme ei ollut mihinkään. Puhtaaksi tulemisen jälkeenkään asiat eivät muuttuneet heti. Jopa tavalliset askareet, kuten autolla ajo tai puhelimen käyttö, tuntuivat usein pelottavilta ja oudoilta, ikään kuin olisimme muuttuneet itsellemme vieraiksi. Tässä tilanteessa toveriseura ja toisten puhtaiden addiktien tuki todella auttaa, ja alamme luottaa muihin saadaksemme kipeästi tarvitsemaamme roh­kaisua.

Saatat jo ajatella: ”Niin, mutta...” tai ”Entä jos…?” Vaikka sinulla olisikin epäilyksiä, voit aluksi käyttää näitä yksinkertaisia ehdotuksia: käy niin monissa NA-kokouksissa kuin voit, pyydä NA:laisten puhelinnumeroita ja käytä niitä säännöllisesti, etenkin silloin kun sinun tekee kovasti mieli huumeita. Kiusaukset eivät rajoitu niihin päiviin ja tunteihin, jolloin on kokouksia. Olemme puhtaana tänään, koska olemme hakeneet apua. Se, mikä auttoi meitä, voi auttaa sinuakin. Älä siis arkaile soittaa toiselle toipuvalle ad­diktille.

Ainoa tapa olla palaamatta huumekier­teeseen on olla ottamatta sitä ensimmäistä annosta. Luonnollisinta addiktille on käyttää huumeita. Pidättäytyäksemme käyttämästä mielialaan ja tajuntaan vaikuttavia kemiallisia aineita, olemme käyneet läpi rajuja muutoksia ruumiillisesti, henkisesti, emotionaalisesti ja hengellisesti. NA:n kaksitoista askelta tarjoavat meille tien muutokseen. Kuten joku sanoi: ”Voit luultavasti tulla puhtaaksi vain käymällä kokouksissa, mutta jos haluat pysyä puhtaana ja kokea toipumista, kahdentoista askeleemme harjoittaminen on tarpeen.” Tähän emme kykene yksin. NA-toveriseurassa tuemme toisiamme opetellessamme harjoittamaan uutta elämäntapaa, joka pitää meidät terveinä ja huumeettomina.

Ensimmäisessä kokouksessasi tapaat ihmisiä, jotka ovat olleet puhtaana eripituisia aikoja. Saatat ihmetellä, miten he ovat voineet pysyä puhtaana niin pitkään. Jos jatkat NA-kokouksissa käymistä ja pysyt puhtaana, opit ymmärtämään, miten se toimii. Puhtaiden addiktien keskuudessa vallitsee keskinäinen kunnioitus ja huolenpito, koska meidän kaikkien on täytynyt selviytyä addiktion kärsimyksistä. Rakastamme ja tuemme toisiamme toipumisessamme. NA:n ohjelma koostuu hengellisistä periaatteista,, joiden olemme todenneet auttavan meitä pysymään puhtaana. Sinulta ei vaadita mitään, mutta tulet kuulemaan monia ehdotuksia. Tämän toveriseuran kautta voimme antaa sinulle sen, minkä olemme löytäneet: puhtaan elämäntavan. Tiedämme, että ”voimme säilyttää mitä meillä on vain antamalla sen pois”.

Siispä, tervetuloa! Olemme iloisia siitä, että olet tullut, ja toivomme, että päätät jäädä. Sinun on tärkeätä tietää, että NA-kokouksissa tulet kuulemaan mainintoja Jumalasta. Viittaamme tällä johonkin itseämme suurempaan voimaan, joka mahdollistaa sen, mikä tuntuu mahdottomalta. Löysimme tuon voiman täällä NA:ssa, ohjelmasta, kokouksista ja ihmisistä. Tämä on se hengellinen periaate, joka on auttanut meitä elämään ilman huumeita päivän kerrallaan – ja kun päivä on liian pitkä, muutaman minuutin kerrallaan. Voimme yhdessä tehdä sen, mihin emme yksin kyenneet. Kutsumme sinua käyttämään meidän voimaamme ja meidän toivoamme siihen asti kunnes löydät niitä omasta takaa. Tulee aika, jolloin sinäkin ehkä haluat jakaa jonkun toisen kanssa sen, mitä olet ilmaiseksi saanut.

PYSY MUKANA – SE TOIMII!

 

 

News for the Public


Contains links to items of interest to the general public and professionals about the Fellowship of Narcotics Anonymous

PSA about Narcotics Anonymous

Information About NA

Resources for Professionals

Am I an Addict?

Welcome to NA

Please contact the webmaster if you have any comments, are not able to find something that you are looking for, or have any questions about the web site.